De leukste eilanden om te eilandhoppen

Eilandhoppen is een hele populaire manier van vakantie vieren. Je verblijft een paar dagen op een eiland en gaat vervolgens verder naar het volgende eiland. Op die manier kun je meerdere eilanden in één vakantie meepikken, en voelt het eigenlijk alsof je meerdere kleine vakanties in één vakantie viert. Wij benoemen graag een aantal leuke eilandengroepen, die jij gezamenlijk kunt bezoeken tijdens het eilandhoppen.

Mallorca en Ibiza

Zowel het eiland Mallorca als Ibiza zijn hele populaire vakantiebestemmingen in Europa. Beide eilanden zijn erg leuk om te ontdekken. Je komt er zowel leuke dorpjes en steden tegen, én kunt er genieten van een prachtig landschap. Om je Spaanse vakantie helemaal compleet te maken, kun je je reis ook nog uitbreiden met een bezoek aan de Costa Brava. Deze kustlijn aan het vasteland van Spanje is erg populair onder toeristen, en is prima te combineren met eilanden als Mallorca en Ibiza.

Griekse eilanden

In Griekenland kom je tientallen eilanden tegen die heel erg fijn zijn om te bezoeken tijdens jouw vakantie. Het leuke aan deze eilanden is dat ze relatief dicht bij elkaar liggen, waardoor ze goed te combineren zijn in één reis. Een goed voorbeeld hiervan zijn de eilanden Santorini, Naxos en Mykonos. Stuk voor stuk eilanden met een eigen identiteit, maar daarom nog leuker om ze te combineren met elkaar. Eilandhoppen in Griekenland is iets wat je niet snel zal vergeten.

Sicilië en Sardinië

De twee grootste eilanden in het zuiden van Italië zijn Sardinië en Sicilië. Beide eilanden zijn zowel erg mooi als erg open voor toeristen. Je kunt hier genieten in één van de vele hotels in een mooie badplaats, of het binnenland van deze prachtige eilanden ontdekken. Eventueel kun je je reis verlengen met het nabijgelegen Franse eiland Corsica. Allemaal prachtige eilanden die je bijvoorbeeld met een huurauto kunt gaan verkennen.

Vakantie Anders
Tags: