Met de boot naar texel

Iedereen kent waarschijnlijk wel de TVTAS van Nederland. Dit is een afkorting voor de eilanden namelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Hieronder vind je vijf tips voor Texel. Wist je dat je ook voor een vakantie in Nederland het beste een reisverzekering kunt afsluiten? Zo ben je toch verzekerd voor onverwachte situaties.

De vuurtoren

Waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt bij Texel, de vuurtoren. Dit is kenmerkend voor het eiland en algemeen bekend. Je kunt de toren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht. Dit is de enige vuurtoren waarbij je aan drie kanten uitkijkt over de zee.

De Slufter

Voor de echte natuurliefhebbers is een bezoekje aan de Slufter aan te raden. Het is onderdeel van het Nationaal park Duinen van Texel. Het is daarnaast ook een vogelreservaat dus neem zeker je verrekijker mee om vogels te spotten.

Actief op Texel

Texel heeft maar liefst 140 kilometer fietspad dus hier kun je je wel een tijd vermaken, gelukkig hebben ze tegenwoordig ook elektrische fietsen om nét iets makkelijker tegen de wind in te fietsen. Daarnaast kun je op Texel ook surfen en zeilen, je kunt hier ook lessen voor volgen. Voor een echte adrenaline kick kun je ook een rondvlucht maken over Texel of parachutespringen.

Zeehonden spotten

Je kunt een boottochtje om de zeebanken maken en hier de zeehonden zien genieten van het zonnetje. Mocht je nou liever niet op een boot stappen kun je ook naar Ecomare, hier worden zeehonden opgevangen die wat hulp en ondersteuning nodig hebben bij hun gezondheid of verweesd zijn. Door het opvangcentrum te bezoeken steun je hun ook direct in hun werkzaamheden.

Cultuur snuiven

Wil je meer over de geschiedenis leren van Texel dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Kaap Skil museum. Hier kun je van leren alles over de geschieden op en rondom Texel maar ook vind je hier een grote jutters verzameling. Hier verkopen ze ook de zogenaamde Kaap Skil Koek met VOC kruiden, dus proef deze als je hier bent.

Er is dus voor iedereen wel iets te doen op Texel, of je nou het liefst de natuur in gaat of iets actiefs wil gaan doen. Dus zet Texel eens op de planning voor een weekendje of midweekje weg en geniet van alles wat het eiland te bieden heeft. Mocht je naast deze reis nou vaker op vakantie gaan is het handig om een doorlopende reisverzekering te boeken. Zo weet je zeker dat je altijd goed gedekt bent.

Vakantie Anders
Tags:  ,