Heerlijk genieten van je vakantie op Tenerife

De Canarische eilanden zijn enorm populair onder Nederlandse vakantiegangers, en dat is niet voor niets. Deze eilandengroep is heel gevarieerd, kent een aangenaam klimaat en is twaalf maanden per jaar een fijne bestemming om vakantie te vieren. Één van die eilanden is Tenerife. Tenerife is van oorsprong een vulkaan, genaamd de Teide. Vanwege deze vulkaan, die momenteel niet meer actief is, kent het eiland ook zwarte stranden. Een bijzonder aanzicht, maar wel heerlijk om aan te relaxen. Het eiland is door de jaren heen erg populair geworden onder toeristen, en dat is te zien aan het aanbod hotels in de badplaatsen. Tenerife is een fijn eiland om te ontspannen, maar waar ook veel te zien en te beleven is.

Waterpark Siam Park

Siam Park is één van de grootste waterparken van Europa. In dit park vind je verschillende glijbanen, zwembaden en wildwaterbanen om urenlang plezier te hebben. Zowel voor jong als oud is dit een geweldige bestemming om te bezoeken. Zeker als het warm is, is dit een hele leuke manier om verkoeling te zoeken. Siam Park ligt in de badplaats Adeje en is via de grootste autoweg van het eiland goed te bereiken.

Beklim de Teide

De vulkaan Teide is ook voor actievelingen te beklimmen. Bovenop de top van de Teide heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Op een heldere dag kun je zelfs de nabijgelegen eilanden vanaf hier zien. Voor de minder actieve vakantiegangers is het ook mogelijk om met een kabelbaan naar boven te gaan. Als je zelf de beklimming gaat maken, let er dan wel op dat het wordt afgeraden voor mensen met een slechte conditie.

Bezoek Los Cristianos

In het zuidwesten van het eiland vind je de badplaats Los Cristianos. Een bezoek aan deze stad is de moeite waard. De stad heeft namelijk een mooie haven, waarin je tal van gezellige restaurants en bars kunt vinden. Achter deze boulevard vind je bovendien allerlei leuke straatjes vol met winkeltjes waar je uren kunt shoppen. Het hele centrum van deze plaats straat gezelligheid. Een leuke manier om hier te komen is met je eigen huurauto. Als je een vakantie met Fly Drive naar Spanje, en in het bijzonder naar Tenerife boekt, boek je je vlucht en huurauto in één, en heb je zelf de keuze wanneer je waarheen gaat. Die vrijheid is heerlijk, ook op Tenerife.

Vakantie Anders