Leuke dingen om te doen op het Griekse eiland Kos

Kos is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder vakantiegangers uit Nederland. Het eiland ligt in het oosten van Griekenland en kent meerdere leukste badplaatsen waar je op een zeer aangename manier vakantie kunt vieren. Één van de grote voordelen hier is natuurlijk het fijne klimaat. Een groot deel van het jaar is de temperatuur hier namelijk boven de 20 graden. Op het eiland Kos valt bovendien veel te beleven. Natuurlijk kun je genieten van de rust en jezelf overgeven aan zon, zee en strand, maar een heerlijke vakantie op Kos biedt veel meer dan dat. Een aantal leuke dingen op Kos zetten we voor je op een rij.

Huur een auto

Kos is een perfect eiland om met een huurauto te ontdekken. Vanwege de omvang van het eiland kun je met een huurauto in een dag het hele eiland wel rondrijden. Tijdens je rit kom je langs populaire badplaatsen, maar ook langs kleine, authentieke Griekse dorpjes. Ook hier zul je merken dat je met open armen ontvangen wordt. Stop bij één van deze plekken voor een heerlijk koud drankje.

Lindos

In het zuiden van het eiland vind je het dorp Lindos. Lindos straalt veel cultuur uit. Lindos is gebouwd rondom een berg aan de kust, en boven op die berg staat de oude Acropolis. Het uitzicht van bovenop deze berg is fantastisch. Na deze beklimming ga je weer naar beneden, waar je aan het strand kunt genieten van een verfrissende duik in de zee.

Kos-stad

De grootste stad van het eiland is Kos-stad. Hier zitten niet alleen veel hotels waar je kunt verblijven tijdens je vakantie, je kunt er ook prachtige dingen zien. Geniet van indrukwekkende plekken als de Johannietersburcht, de mooie haven en het oude gedeelte van de stad. Het is niet voor niets dat er jaarlijks vele toeristen naar deze stad komen, omdat het hier prima vertoeven is.

Vakantie Anders
Tags:  ,