Zat van de kou? Overwinteren doe je hier!

Dalende temperaturen, sneeuw, regen, vorst in de nacht…. Helaas ontkom je er niet aan. Zo rond de feestdagen kan het winterse decor nog wel charmant zijn, maar als het dagelijkse leven eenmaal weer is begonnen duik je het liefst elke ochtend weg onder de dekens. In dit geval is het een optie om te kijken of overwinteren op een eiland iets voor jou is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in een ander land met een aangenaam klimaat een tweede woning te kopen en daar te verblijven tijdens de koudere maanden. Maar om welke bestemmingen gaat het dan?

De eeuwige lente

Veel mensen denken bij zon, zee en strand gelijk aan de Canarische Eilanden. En dat is precies waar een grote groep ook naar afreist om te overwinteren. Deze bestemming bestaat namelijk uit een eilandengroep, waarvan Gran Canaria en Tenerife de meest populaire zijn. De eilanden zijn zo geliefd omdat er hier het hele jaar door sprake is van een gelijkmatig klimaat van ongeveer 25°C overdag. De plaatselijke bevolking spreekt dan ook van de ‘eeuwige lente’. Wat betreft accommodatie heb je hier keus genoeg. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om woning te huren, maar er zijn ook genoeg makelaars die prachtige huizen aanbieden op deze eilanden.

 

valencia-838711_1280

De bruisende stad

We blijven nog even hangen bij de Spaanse costa’s. Goed, het is dan wel geen eiland maar ook Valencia is zeker een van de meest populaire plekken om te overwinteren. Deze stad staat naast het heerlijke klimaat ook bekend als bruisende stad. Je zit hier goed als je wel van wat leven in de brouwerij houdt; door het hele jaar heen vinden hier verschillende sportevenementen en festivals plaats.

 

Wisselende landschappen

Houd je wel van een omgeving met wisselende landschappen en veel cultuur? Grijp dan binnenkort absoluut je kans en ga Argentinië ontdekken. Naast het stedelijke decor van Buenos Aires vind je hier ook woestijngebied, ijzige vlaktes, watervallen en platteland waar nog echte gaucho’s leven. Door de ligging van Argentinië (op het Zuidelijk halfrond) worden de jaargetijden omgedraaid. Dus wanneer het hier winters weer is, geniet je daar volop van de zon.

 

Vakantie Anders