Sri Lanka: de parel van de Indische Oceaan

Het prachtige eiland Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan in het Zuiden van Azië. Ondanks het kleine oppervlakte wonen er toch ruim 21 miljoen mensen. Dankzij het koloniale verleden vind je er diverse volken en godsdiensten. Verder zijn er weinig landen in Azië zo divers als Sri Lanka. Je vindt er indrukwekkende natuurgebieden, vele culturele bezienswaardigheden, je kunt er heerlijk eten en ook nog eens goed surfen. Kortom, Sri Lanka biedt de juiste ingrediënten voor een vakantie om nooit te vergeten.

De culturele driehoek van Sri Lanka
Sri LankaIn Sri Lanka is veel te zien en de meeste highlights bevinden zich in de zogenoemde ‘culturele driehoek’. Deze driehoek wordt gevormd door de hoofdsteden van het oude Koninkrijk genaamd: Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa. In de stad Dambulla kun je een prachtige rots tempel bekijken. Hier vind je onder andere indrukwekkende muurschilderingen en Boeddhabeelden. Iets verderop vind je plaatsje Sigiriya, waar je de Sigiriya Rock Fortress kunt bekijken. Deze grote rots staat op de Werelderfgoedlijst van UNESO. Ook mag tijdens een rondreis naar Sri Lanka een bezoek aan Galle niet ontbreken. Hier vind je het Galle Fort dat in de koloniale tijd door Nederlanders is gebouwd. Kortom, er zijn volop bijzondere highlights te vinden in Sri Lanka.

Surfen in Sri Lanka
Wist je dat je ook goed kunt surfen in Sri Lanka? Er zijn verschillende hotspots te vinden, maar onze favoriete surfbestemming is toch wel Arum Bay. Het is zeker niet alleen voor de gevorderde surfer, ook als beginner ben je hier van harte welkom. Overal kun je ter plekke een surfplank huren en ook heb je volop mogelijkheden tot het volgen van surflessen. In Arugum Bay vind je bovendien naar onze mening de beste golven van april tot en met september.

Rondreis door Sri Lanka
Ben je enthousiast geworden over een reis naar Sri Lanka? Dan kun je deze reis natuurlijk helemaal zelf samenstellen, maar wist je dat je ook een organiseerde reis kunt boeken naar Sri Lanka. Bij de Christelijke reisorganisatie Beter Uit weten ze alles over Sri Lanka en hebben ze de beste route over het eiland voor jou uitgestippeld. En het leuke is dat je niet per se alleen op reis gaat, want je kunt gewoon aansluiten bij één van hun Sri Lanka groepsreizen. Hierdoor ontmoet je andere christenen en weet je zeker dat je alle hoogtepunten van het eiland zult bewonderen.

Vakantie Anders
Tags: