Examenreizen en studenten reizen

Reizen voor studenten zijn er natuurlijk te vinden onder de aanbieders van zonvakanties, maar voor elke student die tijdens zijn vakantie ook iets meer wil beleven dan alleen maar hele dagen aan het strand liggen organiseert Simi uiteenlopende jongeren vakanties en examenreizen. Voornamelijk in Europa, maar voor wie iets meer te besteden heeft ook naar Amerika en Canada.

Hieronder geven we je een klein overzicht van jongerenvakanties die veel door studenten worden geboekt. Het zijn studentenvakanties waar jaarlijks vele honderden studenten gebruik van maken.

Studentenreizen Kroatie

De populairste jongerenreis voor studenten, omdat het een perfecte combinatie is van een standvakantie, uitgaansvakantie en actieve vakantie. Dus overdag leuke dingen doen, een beetje chillen en relaxen aan het strand, en ’s avonds uitgaan in de een na grootste stad van Kroatie. Een topcombinatie natuurlijk!

Voor jongeren die zoeken naar een vakantie waar je echt alles met elkaar combineert!

Examenreizen Spanje

Voor jongeren die net eindexamen hebben gedaan is een aanrader ook onze busreis Spanje. Bij deze examenreis ga je samen met leeftijdsgenoten naar een prachtige plek vlakbij Salou in Spanje. Behalve genieten van het strand en het mooie weer kun je ook tijdens deze vakantie weer een groot aantal top activiteiten verwachten. Zo is een bezoek aan het grootste pretpark van Spanje inbegrepen, maar ga je ook windsurfen, vaar je mee met een catamaran en ga je paintballen.

Doordat al deze activiteiten inbegrepen zijn bij de reissom leer je elkaar goed kennen tijdens deze examenreizen.

Maak die droomreis: USA en Canada!

Voor een echte droomreis, die weliswaar een stuk duurder is dan andere examenreizen, maar met een beetje bijpassen van ouders en een beetje sparen is de 14-daagse rondreis door Canada en Noord Amerika een aanrader. Bij deze examen reis begin je in de Canadese stad Calgary en bezoek je nationale parken zoals Banff en Jasper, met een kans om beren te zien onderweg. De adembenemende natuur zal ervoor zorgen dat je nog lang aan deze reis zult terugdenken. Na een paar dagen in Canada geweest te zijn reis je door naar Amerika waar je onder andere het wereldberoemde Yellowstone National Park bezoekt.

Tips voor een goede examenreis:

  • Reis met anderen die examen hebben gedaan
  • Reis met vrienden, maar ga ook rustig alleen als het zo uitkomt
  • Zoek een plek waar je meer kunt doen dan alleen strandhangen
  • Zoek een plek waar zowel zon is als nachtleven als actie!
  • Geniet!!!
Vakantie Anders